Boekweit - Ongekookt / gedroogd

€8,75
Levertijd: 1-2 werkdagen

Boekweit - Gedroogd / ongekookte partikels

Karper is verzot op boekweit. Het heeft wel wat van hennep, echter is de vorm driehoekig en de geur is anders. Na het koken worden de witte zaadjes zichtbaar en is het daardoor visueel aantrekkelijk voor de vis!

 

  • Verkrijgbaar per 2kg of per 5kg.

 

Kookadvies:

Boekweit dient net als vele andere partikels eerst geweekt te worden in (voldoende) water.  Dit is onder andere nodig omdat het zal uitzetten. Zet het minimaal 24 uur in de week, eventueel in lauw water om het proces te versnellen.  Kook het ongeveer 20 minuten, tot ongeveer de helft van de zaden zichtbaar open staan.  Zet vervolgens de boekweit in het kookvocht weg om het kiemproces door te laten gaan.  Zorg er wel voor dat je voldoende water hebt (maar ook niet teveel) , omdat de boekweit tijdens het koken nog gaat uitzetten.

Als extra attractor kan je bijvoorbeeld chili poeder of kurkuma toevoegen tijdens het koken.

 

Over Boekweit

Boekweit (Fagopyrum esculentum) is een plant uit de duizendknoopfamilie (Polygonaceae). Boekweit is een eenjarige plant met een holle rechtopgaande, zich meermalen vertakkende, rode stengel. De bladeren zijn driehoekig tot hartvormig en bevinden zich verspreid op de knopen. De bloei begint al in een jong stadium, soms al na zes weken, en gaat dan vijfentwintig tot dertig dagen door.

Karper is verzot op boekweit

Het eetbare zaad zit aan dunne steeltjes die in rijpe toestand makkelijk loslaten. Het heeft een meel- en eiwitrijke inhoud, overeenkomend met die van klaver. Bij het bewaren moet het zaad droog zijn want het schimmelt gemakkelijk. Eén kilo zaad bevat ± 45.000 zaden!

De vorm van het boekweitzaad komt sterk overeen met die van beukennootjes, al zijn ze beduidend kleiner, ongeveer 6 mm lang. Het zaad kan tot meel worden gemalen, hoewel boekweit beslist geen graan is. Boekweit is een ‘pseudograan’: de zaden, het meel en alle andere afgeleide producten van boekweit bevatten geen gluten. Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Tegenwoordig wordt het ook geteeld voor de geneeskunde, aldus Wikipedia .

 

 

Het aanleggen van een voerstek
 

Voordat je een voerstek gaat opbouwen, zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden.

  1. Waar ga je vissen? In een plas, kanaal, put, rivier of polder?
  2. Is het een nieuwe visstek of wordt er al veel gevist ?
  3. Hoe groot is de bezetting van de vis op het water?
  4. En in welke maanden van het jaar wil je vissen, want je zit ook met watertemperatuur die verschillen.

Als je de stekkeuze voor je zelf hebt gemaakt en je weet genoeg over het water waar je in gaat vissen, kun je gaan voeren. Als je in de zomermaanden een voerplek maakt op een nieuwe stek, dan voer je met partikels.

Lees hier het volledige artikel>>

 

Geen zin om te koken?

Kant & Klare partikels, geleverd vanuit de vriezer: inhoud: 1000cc (ca 1kg)

 

De voordelen op een rijtje:

  • Zeer voordelig!
  • Geen conserveringsmiddelen
  • Kant & Klaar
  • Geleverd vanuit de vriezer
  • Ideaal voor een dagje vissen of om te voeren.

 


Bekijk nu

 

Winkel & Afhaalpunten

Liever persoonlijk contact of wilt u graag een goed advies op basis? Kom dan snel langs in onze winkel of maak een afspraak bij een van onze afhaalpunten.

| Michel

let er wel op dat de boekweit nogal uitzet bij het koken.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen