Hennep - Ongekookt / gedroogd

€8,25
Levertijd: 1-2 werkdagen

Hennep - Gedroogd / ongekookte partikels

Hennep, de vissen zijn er gek op! Door de hennep blijven de vissen langer op de stek hangen.  Goed te combineren met tijgernoten en/of dari & boekweit.

 

  • Verkrijgbaar per 2kg of per 4kg.

 

Kookadvies:

Hennep dient net als vele andere partikels eerst geweekt te worden in (voldoende) water.  Dit is onder andere nodig omdat het zal uitzetten. Zet het 12 tot 24 uur in de week, eventueel in lauw water om het proces te versnellen.  Kook het ongeveer 20-30 minuten, tot ongeveer de helft van de zaden zichtbaar open staan.  Zet vervolgens de hennep in het kookvocht weg om het kiemproces door te laten gaan.  Zorg er wel voor dat je voldoende water hebt (maar ook niet teveel) , omdat de hennep tijdens het koken nog gaat uitzetten.

Als extra attractor kan je bijvoorbeeld chili poeder of kurkuma toevoegen tijdens het koken.

 

Over Hennep

De hennep plant groeit tot 4 meter hoog, afhankelijk van hoogte en/of het klimaat. De bladeren zijn lang gesteeld met vijf- tot negentallig lancetvormige slippen en zijn grof gezaagd. De meeldraadbloemen (mannelijk) staan in pluimen en de stamperbloemen (vrouwelijk) staan in de bladoksels in aren.

Het hennepzaad is voedzaam en gezond voor mens en dier. Het wordt onbewerkt gebruikt als vogelzaad onder de naam kempzaad. Uit het hennepzaad kan hennepolie worden geperst.Hennepolie wordt gebruikt bij de bereiding van koude gerechten en is niet geschikt voor gebruik op hoog vuur.

Hennepzaadolie bevat 20% alfa-linoleenzuur en 60% linolzuur. Dit zijn essentiële vetzuren die nodig zijn omdat het lichaam die niet zelf kan aanmaken en ze hebben een effect op het cholosterolgehalte, aldus Wikipedia

 

 

Het aanleggen van een voerstek
 

Voordat je een voerstek gaat opbouwen, zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden.

  1. Waar ga je vissen? In een plas, kanaal, put, rivier of polder?
  2. Is het een nieuwe visstek of wordt er al veel gevist ?
  3. Hoe groot is de bezetting van de vis op het water?
  4. En in welke maanden van het jaar wil je vissen, want je zit ook met watertemperatuur die verschillen.

Als je de stekkeuze voor je zelf hebt gemaakt en je weet genoeg over het water waar je in gaat vissen, kun je gaan voeren. Als je in de zomermaanden een voerplek maakt op een nieuwe stek, dan voer je met partikels.

Lees hier het volledige artikel>>

 

Geen zin om te koken?

Kant & Klare partikels, geleverd vanuit de vriezer: inhoud: 1000cc (ca 1kg)

 

De voordelen op een rijtje:

  • Zeer voordelig!
  • Geen conserveringsmiddelen
  • Kant & Klaar
  • Geleverd vanuit de vriezer
  • Ideaal voor een dagje vissen of om te voeren.

 


Bekijk nu

 

Winkel & Afhaalpunten

Liever persoonlijk contact of wilt u graag een goed advies op basis? Kom dan snel langs in onze winkel of maak een afspraak bij een van onze afhaalpunten.

| Hendrik

Zeer goeie hennep! Kiemt goed.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen