BFM Baits nieuws


Sessieverslag Karperdroom Extreme


Door: Marco Seinstra


Vrijdag 14 juni 2024, we gaan vissen op Karperdroom Extreme. Een heerlijk rustig water van 7 hectare voor maximaal 3 vissers exclusief.

Karperdroom Extreme van boven - BFM Baits

Stekken

Op 20 meter van de verharde parkeerplaats bereik je stek 1, nog eens 160 meter verder bevindt zich stek 2. Wil je met 3 mensen vissen zouden we je stek 2 aanraden en gezien het feit dat beide stekken via een smal pad bereikbaar zijn is het advies om vanaf stek 1 met de boot de spullen over te varen naar stek 2.

Als het heeft geregend of regen is voorspeld dan is het advies om laarzen met een goed profiel mee te brengen omdat het nogal glad kan zijn. Omdat je volledig zelfvoorzienend bent moet je zorgen dat je alles bij je hebt (er is een stroompunt wat beperkt bruikbaar is voor USB en 220 volt op stek 2 via zonnepanelen en een gekoppelde accu).

Karperdroom Extreme met de boot - BFM Baits

Starten op vrijdag

Spullen uitladen, sjouwen naar stek 1, boot opblazen, laden en drie keer overvaren naar stek 2 terwijl maatje Ids ook met het nodige liep. Opbouwen, uitvaren en toen plonzende regen met onweer. De vingers gekruist en hopen dat er geen beetmelder afgaat, we overwogen zelfs even uit voorzorg terug te gaan naar de auto. Zaterdag diende zich de eerste karper aan, gelukkig was het droog, meer vis zou volgen. Op de maandag met een stralende zon gedurende de dag wisten we maar liefst vier karpers en twee steuren te vangen.

Karpervangst op Karperdroom Extreme - Team BFM Baits

Vangsten
In totaal vingen we 16 karpers waarvan de zwaarste 19,8 kilo en 2 steuren waarvan 1 gedubbeld, we hadden gehoopt op 12 totaal dus onze verwachting werd ruimschoots overtroffen. Duidelijk favoriet was de Scopex Twist, goed voor maar liefst 14 van de 19 vissen, de rest op Sweet Tutti, Banana Twist, Krill Twist en Hot en Spicy Squid. De ijsvogeltjes hadden het, net als wij, prima naar de zin en, op de nattere dagen, de naaktslakken ook. De week wisselde af met regen en zon, we zijn zekerheidshalve op donderdag al gestopt zodat we droog konden opruimen (het omgekeerde van vrijdag). Samengevat een topsessie.

Karpervangst Karperdroom Extreme - Team BFM Baits

Tips:
1. Rubberboot met fishfinder vereist
2. Vis naar de overkant met gevlochten lijn en fatsoenlijke voorslag (je vist dan
op minimaal 200 meter afstand)
3. Dril eerst vanaf de kant en maak de vis los van de overkant, dril daarna rustig
af vanuit de boot
4. Als het geregend heeft of regen is voorspeld: laarzen mee, met voldoende
profiel; door de modder kan je makkelijk uitglijden
5. Ga NOOIT het water op met onweer, liever de hengels eruit voordat het
losbarst

Karperdroom Extreme - Team BFM Baits

Karperdroom Extreme - Team BFM Baits

Tot de volgende sessie!

#karpervissen #bfmbaits #bfm #karper #hengelsport #idzengamakkum #karperdroom