Tijgernoten - Kant & Klaar - 1000cc

€3,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Tijgernoten - 1000cc Freezerbaits - Kant & Klaar

Vers van de pers. Kant en klare Tijgernoten! Ideaal voor een dagje vissen of voor een voersessie. Zeer voordelig, geen weken & koken meer, maar professioneel bereid en direct ingevroren!

* 48uur geweekt en gekookt tot ze perfect zijn , vervolgens nog 1 nacht laten staan in het kookvocht.

*verkrijgbaar in 1000cc 1liter (bak) en 5000cc 5 liter (geleverd in zak).

* kiest u voor de 5 liter houd dan rekening met een iets langere levertijd, de 5 liter wordt vers bereid voor u. Wij weken 48 uur laten het een dag afkoelen en vriezen het in +/- 24 uur dus uw bestelling wordt 4 dagen na bestelling uitgeleverd.

De liter bakken zijn per direct leverbaar (afhankelijk van de drukte, mocht het iets langer duren nemen wij contact met u op)

U kunt de tijgernoten naar wens enkele dagen buiten de freezer laten staan om de tijgernoten slijmeriger te laten worden.

 


Kenmerken van de Kant & Klare Tijgernoten

 

  • Wordt geleverd vanuit de vriezer
  • Geen conserveringsmiddelen
  • Kant & Klaar
  • Zeer voordelig
  • Inhoud: Circa 1kg | 1000cc 

 

Niet voor menselijke consumptie. Aanvullend diervoeder voor vissen. Target specimen; In het wild levende karpers.

 

Het aanleggen van een voerstek
 

Voordat je een voerstek gaat opbouwen, zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden.

  1. Waar ga je vissen? In een plas, kanaal, put, rivier of polder?
  2. Is het een nieuwe visstek of wordt er al veel gevist ?
  3. Hoe groot is de bezetting van de vis op het water?
  4. En in welke maanden van het jaar wil je vissen, want je zit ook met watertemperatuur die verschillen.

Als je de stekkeuze voor je zelf hebt gemaakt en je weet genoeg over het water waar je in gaat vissen, kun je gaan voeren. Als je in de zomermaanden een voerplek maakt op een nieuwe stek, dan voer je met partikels.

Lees hier het volledige artikel>>

 

Over tijgernoten:

De knolcyperus ook wel aardamandel en tijgernoot genoemd is een vaste plant die ook wel wordt beschouwd als een hardnekkig onkruid in de teelt van aardappels en maïs en de gladiolenteelt. De knolcyperus vermeerdert zichzelf hoofdzakelijk vegetatief. De plant komt voor in Eurazië en komt oorspronkelijk uit de warmere gebieden.

De tijgernoten werden al geteeld in de Nijlvallei door de Oude Egyptenaren. De Arabieren brachten de knolcyperus in de achtste eeuw mee naar Spanje, van waaruit het zich verder over Europa verspreidde.

De plant wordt 30-80 cm hoog en heeft lange slanke wortelstokken en ongeveer 1 cm grote knolletjes / tijgernoten . De knolcyperus bloeit in Nederland van juli tot oktober. De tijgernoten worden voornamelijk in Zuid-Europa gegeten. De smaak doet denken aan hazelnoten of amandelen, in Nederland worden ze aardamandel genoemd. De tijgernoten bevatten circa 25% vet, 30% zetmeel en 7% eiwit. Het vet bestaat voor een groot deel uit onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur en linolzuur. Verder komt vitamine H (biotine) en rutine, een flavonoïde, naast vele mineralen voor.

Het knolletje waar de karper gek op is.

 

Winkel & Afhaalpunten

Liever persoonlijk contact of wilt u graag een goed advies op basis? Kom dan snel langs in onze winkel of maak een afspraak bij een van onze afhaalpunten.

Verzending:

Dit betreft een diepvriesproduct.
Wij doen ons uiterste best om het product zo vers en koel mogelijk bij u te bezorgen, als door een fout van de vervoerder, extreme drukte bij de vervoerder of als u niet thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen, het pakket daardoor langer onderweg is dan normaal kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit van het bestelde product. 

| Jeroen bruinsma

Zeer goed voorberijd en waard voor het geld! Zeer gewillig voor de karpers en een goede opvulling voor je voer

5 sterren op basis van 1 beoordelingen