Kikkererwten - Kant & Klaar - 1000cc

€4,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Kikkererwten - 1000cc Freezerbaits - Kant & Klaar

Vers van de pers. Kant en klare kikkererwten! Ideaal voor een dagje vissen of voor een voersessie. Zeer voordelig, geen weken & koken meer, maar professioneel bereid en direct ingevroren!

 

*verkrijgbaar in 1000cc 1liter (bak) en 5000cc 5 liter (geleverd in zak).

* kiest u voor de 5 liter houd dan rekening met een iets langere levertijd, de 5 liter wordt vers bereid voor u. Wij weken 24 uur laten het een dag afkoelen en vriezen het in +/- 24 uur dus uw bestelling wordt +/-  3 dagen na bestelling uitgeleverd.

De liter bakken zijn per direct leverbaar (afhankelijk van de drukte, mocht het iets langer duren nemen wij contact met u op)


Kenmerken van de Kant & Klare Kikkererwten

 

  • Wordt geleverd vanuit de vriezer
  • Geen conserveringsmiddelen
  • Kant & Klaar
  • Zeer voordelig
  • Inhoud: Circa 1kg | 1000cc 

 

Niet voor menselijke consumptie. Aanvullend diervoeder voor vissen. Target specimen; In het wild levende karpers.

 

OVER KIKKERERWTEN

De kikkererwt is een eenjarige plant, en daarvan de eetbare peulvrucht, uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae) en de onderfamilie Papilionoideae of Faboideae. In Anatolië wordt de kikkererwt al meer dan 8000 jaar geteeld. Van daaruit werd de kikkererwt verspreid naar het Middellandse Zeegebied en India. De belangrijkste teeltgebieden zijn India, Pakistan, Turkije, Australië, Marokko en Iran.

De kikkererwt: het vergeten karperaas

De plant wordt 20–50 cm hoog en is klierachtig behaard. De bladeren zijn oneven geveerd met dertien tot zeventien elliptische of omgekeerd-eironde blaadjes, waarvan de rand aan de top gezaagd is. Kikkererwten hebben een subtropisch of tropisch klimaat nodig en meer dan 400 mm jaarlijkse regenval., aldus Wikipedia.

 

De kikkererwten bevatten per 100gram circa:

  • 55 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 15 g voedingsvezels
  • 5 g vet

Veel lysine en tryptofaan, vitamine B1, B6, foliumzuur, magnesium, ijzer, kalium, calcium en zink.

Energetische waarde: 535 kJ (127 kcal)

 

KOKEN EN WEKEN VAN KIKKERERWTEN

Kikkererwten dienen net als vele andere partikels eerst geweekt te worden in voldoende water.  Dit is onder andere nodig omdat het zal uitzetten. Zet het minimaal 24 uur in de week, eventueel in lauw water om het proces te versnellen. Kook het ongeveer 30 minuten, een beetje afhankelijk hoe hard u de kikkererwt wilt hebben.

Zorg er wel voor dat je voor het koken voldoende water hebt, want kikkererwten zetten behoorlijk uit tijdens het koken!  Giet vervolgens het kookvocht af en laat de kikkererwten afkoelen. Eventueel kunt u de kikkererwten in een zakje met wat soak/flavour doen om het een extra attractie te geven. Ook tijdens het koken kunt u bijvoorbeeld gemberpoeder of andere smaakstoffen toevoegen voor een extra attractie.

 

Winkel & Afhaalpunten

Liever persoonlijk contact of wilt u graag een goed advies op basis? Kom dan snel langs in onze winkel of maak een afspraak bij een van onze afhaalpunten.

Verzending:

Dit betreft een diepvriesproduct.
Wij doen ons uiterste best om het product zo vers en koel mogelijk bij u te bezorgen, als door een fout van de vervoerder, extreme drukte bij de vervoerder of als u niet thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen, het pakket daardoor langer onderweg is dan normaal kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit van het bestelde product. 

| James Armstrong

Perfect for a quick unplanned weekend trip, chick peas are ready to use with enough cooking fluid to keep the flavour & add your own flavours if you like.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen